Kijkje achter de schermen!

1. Kun je je kort voorstellen en vertellen wat je precies doet & deed bij Roamler? 
"Hoi! Ik ben Mart, Customer Success Manager bij Roamler. Ik vertaal een vraag van de klant naar een opdracht die vervolgens in de app komt. De antwoorden en foto's uit de opdrachten verwerk ik vervolgens om een rapportage voor de klant te maken. Ik ben bij Roamler begonnen als reviewer en keek de opdrachten die binnenkwamen dus na. Nu nog steeds ben ik nauw betrokken bij het reviewteam."

2. Wat vind je leuk aan je werk?
"Het is erg leuk dat er vaak nieuwe en uitdagende vragen van klanten komen. Dit, samen met elke dag afwisselende taken maken het werk leuk. Daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij het reviewteam. De reviewers zijn de eerste schakel naar iedereen die opdrachten uitvoert. Die betrokkenheid met de crowd blijf ik mooi vinden om te volgen."

3. Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?
"Een combinatie vinden waarbij de klant krijgt wat hij wil, de Roamler een opdracht krijgt die goed uitvoerbaar is en door een reviewer goed en snel na kan kijken. Van tevoren is het lastig in te schatten hoe lang een opdracht in een winkel duurt, of hoe moeilijk de vragen zijn die we stellen. Het is altijd spannend om bij de eerste inzendingen te kijken of iedereen begrepen heeft wat je bedoelde."

4. Heb je nog goede voornemens voor 2021?
"Niet echt goede voornemens. Ik hoop wel dat we langzaam maar zeker weer meer mogen dit jaar. Altijd maar thuiswerken en zo weinig opdrachten in de app is erg jammer, dus hopelijk kunnen we snel weer veel doen in de winkels!"

5. Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?
"Projecten die over een langere tijd lopen en steeds beter gaan. Het is erg leuk om te zien hoe over de hele linie veranderingen en nieuwe dingen steeds beter opgepakt worden. Roamlers voeren een opdracht de tweede keer beter en sneller uit, hij wordt minder vaak afgekeurd en ik ben zelf sneller in het verwerken van de data. Als ik dan vervolgens een beter resultaat kan presenteren aan de klant, is iedereen blij. Daarnaast krijg ik veel energie van het hele team. Iedereen werkt samen om overal het beste resultaat te halen. Fouten worden niet gezien als fouten, maar als leerpunten."

6. Heb je nog een leuke/handige tip voor de Roamlers bij het uitvoeren van de taken?
"Gebruik het opmerkingenveld en geef ons ook feedback! Wij weten zelden van tevoren de situatie in elke winkel of op elke locatie. Was er iets bijzonders aan je bezoek of heb je een tip om de opdracht beter/duidelijker te maken? Laat het ons zeker weten. Wij leren hier ook van en kunnen de hulp zeker gebruiken."