Veelgestelde vragen

Retail

Opdrachten en foto's

Roamler heeft een team van medewerkers die, tussen 09u en 21u, alle inzendingen nakijkt. Ze controleren of de foto's en de bijhorende antwoorden voldoen aan de verwachtingen. Je ontvangt feedback over de inzending en krijgt vragen mocht er iets niet duidelijk zijn. Anderzijds luisteren wij ook graag naar uw feedback en/of vragen!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u geen opdrachten ziet. Het kan zijn dat er geen taken meer beschikbaar zijn in uw omgeving of het kan liggen aan het type telefoon dat u gebruikt. We raden u aan om het volgende snel te controleren:

 • zijn de instellingen van uw zoekbereik correct?
 • heb je de laatste versie van de app?
 • is de software op je smartphone up-to-date?
 • staat je locatievoorziening aan?
 • bent u verbonden met het internet?

Als alles goed is ingesteld en je ziet nog steeds geen opdrachten, neem dan contact met ons op via de message inbox van de app.

Als je inzending werd afgekeurd, ontvang je altijd een berichtje waarin we uitleggen waarom de opdracht niet werd goedgekeurd. Opdrachten worden doorgaans geweigerd om de volgende redenen:

 • een (of meerdere) wazige foto('s)
 • een inzending die niet overeen komt met de opgave
 • antwoorden die niet corresponderen met de foto's
 • een opdracht die werd uitgevoerd op een verkeerde locatie
 • je inzending bevat foto's waarop (het aangezicht) van andere personen duidelijk zichtbaar is

Heeft u vragen over uw afgekeurde inzending? Neem gerust contact met ons op via de message inbox van de Roamler app!

De hoeveelheid opdrachten die u tegelijkertijd kunt reserveren is afhankelijk van uw level (XP). In level 1 kan je 1 opdracht reserveren, in level 2 kan je 2 opdrachten tegelijk reserveren, in level 3 kan je 3 opdrachten tegelijk reserveren en zo voort tot aan het maximum van 13 opdrachten.

Voor sommige opdrachten hebben we maar een bepaald aantal locaties nodig die bezocht moeten worden. In dit geval, als er genoeg locaties gereserveerd zijn, zullen de andere verdwijnen uit de lijst. Als een opdracht in een van die locaties wordt geannuleerd door een Roamler of wordt afgekeurd door onze reviewers, zal deze locatie opnieuw beschikbaar zijn.

Door netwerkproblemen (dit komt wel eens voor in een winkel) is het mogelijk dat u de opdracht niet meteen kunt insturen. Probeer de opdracht buiten nog een keer in te sturen. Zorg ervoor dat je opdracht zeker wordt ingezonden, want afhankelijk van je niveau kan je misschien geen nieuwe opdracht accepteren.

In steden is er vaak een groot aantal actieve Roamlers. Daarom zijn locaties in steden meestal snel bezocht. De meeste betaalde opdrachten zijn een dag op voorhand zichtbaar. Op deze manier weet u welke opdrachten de volgende dag beschikbaar zullen zijn.

Mocht u merken dat een adres niet klopt of dat een pin zich niet op de juiste plaats bevindt, dan kunt u ons Support team hiervan op de hoogte brengen via de message inbox van de app. We zullen de aanpassing van de locatie zo snel mogelijk doorvoeren.

Tenzij anders vermeld, is een adres dat in de opdracht wordt vermeld altijd bindend. Als de locatie-pin in de opdracht niet precies op de juiste plaats staat, voer dan de opdracht uit op het adres dat in de locatielijst is opgegeven.

Rapporteer de discrepantie tussen het adres en de locatiepin bij de opmerking van de opdracht. Gelieve uit te leggen waar uw foto is genomen en waarom u deze niet op de door de pin aangegeven locatie hebt kunnen maken. We zullen deze informatie in overweging nemen bij het beoordelen van de inzending.

Mocht u een andere winkel vinden op het adres dat in de opdracht staat vermeld, of mocht de juiste winkel in renovatie zijn, maak dan een foto van de voorkant van het gebouw waarin dit duidelijk zichtbaar is.

Bij Roamler willen we altijd de beste kwaliteit en dus correcte en geüpdatete data aanleveren aan onze klanten. Dat zorgt ervoor dat we inzendingen afkeuren om volgende redenen:

 • de opdracht werd niet uitgevoerd op de correcte locatie
 • de foto's zijn niet duidelijk (te ver weg genomen, te wazig, te donker, overbelicht etc..)
 • de foto's voldoen niet aan de vereisten van de opdracht
 • foto's genomen van een computerscherm, andere foto's of foto's die je eerder genomen hebt (tenzij anders vermeld)
 • je inzending bevat ongepaste of expliciete foto's
 • je gaf niet de juiste of voldoende motivatie (let op het minimum aantal vereiste woorden)
 • het antwoord komt niet overeen met de foto('s)
 • je inzending bevat een foto genomen vanuit de wagen

Inzendingen worden aanvaard wanneer:

 • de foto's scherp en duidelijk zijn
 • er wordt voldoen aan de taakomschrijving
 • je antwoorden goed gemotiveerd zijn
 • je creatief en origineel bent (wanneer hiernaar gevraagd wordt)

Extra tips:

 • zorg ervoor dat er geen andere personen zichtbaar zijn op je foto's (zonder uitdrukkelijke toestemming)
 • lees de opgave grondig voor je aan de opdracht begint

Na het aanvaarden van een opdracht, heb je (tenzij anders vermeld) 2 uur de tijd om de opdracht succesvol af te ronden. Hierna zal de opdracht verlopen en zal deze terug beschikbaar zijn voor de andere Roamlers. Verlopen opdrachten verdwijnen uit je opdrachtenlijst. Als je een opdracht niet succesvol kan uitvoeren binnen 2 uur, dien je deze altijd te annuleren. Als de opdracht hierna opnieuw beschikbaar is, kan je deze accepteren om ze alsnog uit te voeren. Als je een opdracht onbedoeld laat verlopen, kan je ons een berichtje sturen in de Message Inbox om de opdracht opnieuw te activeren.

Voor de meeste opdrachten hebben we informatie nodig vanop de daarvoor aangegeven locatie. Daarom moeten we zeker zijn dat de foto is genomen op de desbetreffende locatie. Bij sommige specifieke opdrachten is het toegestaan een foto vanuit je fotobibliotheek te gebruiken. Als dit het geval is, zal dit altijd uitdrukkelijk worden vermeld in de opgave!

In de meeste winkels, café's, restaurants etc.. kan je gewoon foto's maken zolang je de klanten en/of medewerkers respecteert en hen hier geen overlast mee bezorgt. Uiteindelijk is het steeds de winkelverantwoordelijke die beslist of je foto's kan maken in de winkel, of niet. Als de verantwoordelijke of een medewerker aangeeft dat er geen foto's kunnen gemaakt worden, gelieve dit te respecteren en ons hiervan op de hoogte te brengen.

Hou altijd de ongeschreven regels in je achterhoofd tijdens het nemen van foto's. Vraag altijd eerst om toestemming, mocht je andere mensen duidelijk en herkenbaar in beeld brengen en wees niemand tot last tijdens het uitvoeren van Roamler opdrachten!

We staan open voor feedback! Je kan ons bereiken via e-mail (BEsupport@roamler.be) of via de Message Inbox in de app.

De Roamler App

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kan u een nieuw wachtwoord aanvragen via de app of op my.roamler.com. Als u per ongeluk een verkeerd e-mailadres heeft opgegeven, neem dan contact op met ons via BEsupport@roamler.be.

Je account wordt na 4 maanden van inactiviteit automatisch gedeactiveerd. Daardoor kan je dus niet meer inloggen. Wil je je account opnieuw activeren? Contacteer ons via BEsupport@roamler.be!

Je kan jezelf uitbetalen door op 'payout' te klikken. Roamler werkt met PayPal. Je kan jezelf uitbetalen wanneer je maar wil en haal je een bedrag af, hoger dan €20, betaalt Roamler de transactiekosten. Bij een uitbetaling van €20 of minder worden de transactiekosten (2%) in rekening gebracht. Bedragen tot €50 worden direct naar uw rekening overgemaakt. Hogere bedragen moeten eerst door het Roamler-team worden gecontroleerd. De betaling wordt doorgaans binnen een dag overgemaakt.

Zodra uw opdracht is goedgekeurd door het Roamler-team, wordt u beloond met het geld en XP voor het voltooien van de opdracht. Je inzending wordt goedgekeurd als deze aan alle eisen voldoet. We streven ernaar om alle inzendingen dezelfde dag nog na te kijken en ons reviewteam is actief tussen 10 uur 's ochtends en 21 uur 's avonds. We sturen je ook altijd een berichtje als je inzending is nagekeken. Stuur je een opdracht in na 21u? Dan ontvang je de volgende dag pas een antwoord.

Met Roamler kan je Experience Points (XP) en geld verdienen. Hoe meer XP je verzamelt, hoe je stijgt in level (niveau). Je begint in level 1 met het uitvoeren van trainingstaken waarmee je de verschillende facetten van Roamler leert kennen. Om verder te komen moet je de opdracht(en) in level 1 uitvoeren. Vanaf level 2 heb je toegang tot meer betaalde taken en ben je vrij om de taken te kiezen die je wilt uitvoeren.

Registratie en invite codes

Afhankelijk van de regio waar u zich aanmeldt, kan het zijn dat u gevraagd wordt een invite code in te voeren om uw registratie te voltooien en u aan te sluiten bij de Roamler-community. Wij doen dit om een goed evenwicht te garanderen tussen beschikbare opdrachten en Roamlers. Roamler voegt invite codes toe aan het profiel van de app-gebruikers als beloning voor bepaalde taken die zij uitvoeren, en wanneer ze een nieuw niveau bereiken.

Roamlers in heel Europa hebben verschillende online gemeenschappen gecreëerd om advies en codes te delen. We stellen voor dat u contact met hen opneemt om er een aan te vragen. Let op: Roamler beheert geen van deze communities en/of het gebruik dat zij maken van de uitnodigingscodes. Codes zijn NIET te koop en mogen noch te koop aangeboden worden. Ze worden gratis aangeboden aan nieuwe leden.

Roamler is beschikbaar voor iOS en Android. Iedereen met een smartphone kan Roamler gebruiken om leuke uitdagingen aan te gaan en geld te verdienen.

Om ons publiek een redelijk aantal beschikbare opdrachten te gunnen, kan het zijn dat u gevraagd wordt uw registratie in te vullen met een invite code. Dit is noodzakelijk in de gebieden die dichtbevolkt zijn met Roamlers. Roamler beheert geen uitnodigingscodes, maar deze worden automatisch aan Roamlers gegeven wanneer zij een nieuw niveau bereiken en als extra beloning voor sommige opdrachten. Kijk online voor gemeenschappen van gebruikers om een uitnodigingscode aan te vragen.

Let op: Roamler is op geen enkele wijze verbonden met een van deze gemeenschappen en/of individuen. De invite codes zijn niet bedoeld om te worden verkocht.

Voor je werkzaamheden als Roamler in België kwalificeer je als zelfstandige. Dit betekent dat je je eigen baas bent en een winstgevende beroepsactiviteit uitoefent zonder daarbij te zijn verbonden met een arbeidsovereenkomst.

Wij vinden het van belang om je goed te informeren over de voorwaarden van dit statuut, aangezien het naast bepaalde rechten ook kosten en formaliteiten met zich meebrengt waarmee je rekening moet houden.

Wij vatten deze hieronder voor jou samen.

Eenmalige verplichtingen bij opstart · Aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en ziekenfonds naar keuze.

· Aanvraag ondernemingsnummer en inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) . Dit is een eenmalige kost van € 92,50 (*)

· Aanvraag btw-nummer. In België is dit hetzelfde als je ondernemingsnummer (*)

· Niet EU-inwoners moeten in het bezit zijn van een beroepskaart.

(*) Je sociale verzekeringsfonds kan je helpen bij het aanvragen van een btw- en ondernemingsnummer

Om het jou makkelijker te maken om als zelfstandige te starten werken wij samen met Xerius . Zij kunnen jou volledig ontzorgen bij alle stappen die nodig zijn om zelfstandige te worden en te blijven. Heel makkelijk en direct online.

Periodieke verplichtingen

· Betalen driemaandelijkse sociale bijdragen (ongeveer 20,50% van je jaarlijks zelfstandige inkomen). Onder bepaalde grenzen moet je geen bijdragen betalen. Als je geen inkomensraming doorgeeft aan het sociaal verzekeringsfonds, betaal je gedurende 3 jaar voorlopige bijdragen (€ 83,11 als zelfstandige in bijberoep of student-zelfstandige in 2022 excl. beheerskosten).

· Indienen jaarlijkse btw-klantenlisting vóór 31 maart als je verwachte omzet voor Roamler meer is dan € 250. De btw-kartaalaangifte is niet verplicht als je verwachte jaarlijkse omzet minder is dan € 25.000 en je een vrijstelling voor kleine ondernemingen hebt bekomen. Deze vrijstelling vraag je aan via het formulier 604A .

· Indienen jaarlijkse belastingaangifte en betalen inkomstenbelasting (en soms provinciebelastingen). Je kan genieten van een belastingvrije som voor er inkomstenbelasting wordt geheven. Deze som bedraagt momenteel € 9.050 (aanslagjaar 2022). Als je kinderen hebt ligt dit bedrag hoger. België kent progressieve belastingtarieven : hoe meer je verdient, hoe meer belastingen je betaalt.

Vergeet niet dat de overheid bij inbreuken op bovenstaande verplichtingen boetes kan opleggen.

De belastingdienst zal je werkelijke inkomsten doorgeven aan je sociaal verzekeringsfonds. De berekening van de verschuldigde sociale bijdragen gebeurt ongeveer 2 tot 3 jaar later. Voorkom aldus mogelijke onaangename verrassingen door bovenstaande verplichtingen na te leven.

Als je vragen hebt, kan je terecht bij legal@roamler.com.

Opdrachten zijn beschikbaar in alle 'markten' van supermarkten tot drogisterijen, van bars tot tankstations. Roamler is actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Italië, Ierland, Zweden, Polen, Turkije en Chili. Als u een van deze landen bezoekt en hun lokale talen aan uw instellingen laat toevoegen, kunt u daar ook betaalde taken uitvoeren.

Je begint bij het begin. Dat is niveau 1, een trainingsniveau dat je de basis van Roamler leert. Een daarvan is een betaalde opdracht! U moet 500XP verdienen om in level 2 te komen. Zodra u een opdracht indient, wacht u op de goedkeuring van het Roamler-team. We zullen u op de hoogte brengen door u een bericht te sturen. Door het succesvol afronden van de trainingsopdracht(en), gaat u door naar niveau 2. Eénmaal in level 2 kan je meer betaalde opdrachten accepteren en uitvoeren.

In level 1 is er een betaalde opdracht beschikbaar. Vanaf level 2 krijgt u toegang tot meer betaalde taken.

Als er iets mis is gegaan tijdens het registratieproces, kan u ons contacteren op BEsupport@roamler.be. Als u zich niet kon registreren omdat u een invite code nodig hebt, kijk dan op onze Facebook-pagina (of op andere online communities) en vraag naar een invite code!

Na registratie kan het zijn dat u niet meer kunt inloggen omdat u uw wachtwoord bent vergeten. In dit geval kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via de app of op my.roamler.com. Als u per ongeluk een verkeerd e-mailadres heeft opgegeven, neem dan contact op met ons (BEsupport@roamler.be).

Na 4 maanden van inactiviteit wordt uw account automatisch gedeactiveerd. Als u opnieuw aan de slag wil, kan u ons contacteren om uw account opnieuw op te activeren.